لقی سازه‌ای (Structural Looseness)

لقی سازه‌ای

اگر بین سطوح شاسی ماشین (Machine Foot)، فونداسیون (Base Plate) و سیمان پایه (Concret Base) درگیری کامل برقرار نشود و نسبت به هم حرکت داشته باشند، لقی سازه‌ای به وجود می‌­آید.

این نوع لقی معمولاً به علت فرسایش سیمان پایه یا گروت و شکسته شدن آن، لقی پیچ‌های پایه و تغییر شکل شاسی ایجاد می‌شود. درنتیجه لقی، ماشین آزادی عمل بیشتری جهت ارتعاش در راستایی از فونداسیون که به‌واسطه این عیب ضعیف شده است را پیدا می­کند.

همان‌طور که در شکل زیر مشاهده می‌­کنید، در طیف فرکانسی عیب لقی، دامنه غالب در 1X اتفاق افتاده است.

طیف فرکانسی لقی سازه‌ای

طیف فرکانسی لقی سازه‌ای

 

احتمال دارد این سؤال برایتان پیش بیاید که در عیب نابالانسی هم بیشترین دامنه در فرکانس 1X اتفاق می‌افتاد و چگونه این دو را از یکدیگر تفکیک کنیم؟ در اینجا بایستی متذکر شوم، درصورتی‌که دامنه ارتعاشات شعاعی ماشین در جهت افقی، بیش از دو برابر دامنه ارتعاشات در جهت عمودی باشد، به‌احتمال‌زیاد عیب ماشین لقی می‌باشد.

در اندازه‌گیری زاویه فاز ممکن است اختلاف‌فاز 90 تا 180 درجه را بین اندازه‌گیری‌های روی پیچ، پایه ماشین یا فونداسیون مشاهده نمایید. همچنین چنانچه سنسور را در راستای عمود بر اتصالات پایه ماشین يا راستای عمود بر روی پیچ‌ها و پایه‌های ماشین حرکت دهید، باید تغييرات فاز را مشاهده نماييد.

Telegram
WhatsApp
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.